Norme Coca 2023 - 2024
Anul trecut, peste 17.000 de copii din SUA s-au otrăvit cu capsule de detergent lichid, informează cercetătorii de la Nationwide Children's Hospital.

Părinţii sunt sfătuiţi să folosească detergentul clasic de rufe, până când micuţii vor împlini vârsta de şase ani. 60% dintre victimele minore ale detergentului lichid în 2013 au avut vârsta de 1 sau 2 ani. Explicaţia este simplă: copiii sunt foarte curioşi şi ating cu gura tot felul de obiecte şi substanţe.

„Capsulele de detergent lichid arată ca nişte bomboane şi copiii ar putea fi atraşi de ele”, a declarat Marcel J. Casavant, medic generalist şi autor al studiului citat. „În câteva secunde, cei mici pun mâna pe „pernuţele de detergent”, le deschid, înghit substanţele chimice periculoase sau îşi ating ochii cu ele”.

Din rândul celor 17.230 de copii otrăviţi cu capsule de detergent lichid, circa 769 au ajuns la spital şi unul a decedat. Medicii le recomandă producătorilor de detergent să folosească ambalaje mai sigure pentru copii. De asemenea, mămicile ar trebui să păstreze detergentul în recipiente bine închise, departe de ochii celor mici.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro