Autor: Dodo Romniceanu

Noi dezvăluiri sunt prezentate publicului, în scandalul dezinfectanţilor diluaţi, de către jurnalistul Cătălin Tolontan. O sursă a Serviciului Român de Informații a facut public un document pe care l-a trimis ofițerilor săi de legătură în octombrie 2014. În document, un medic epidemiolog detalia trucarea unei licitații la Spitalul Județean, unde a câștigat distribuitorul celui mai mare producător din lume, francezii de la Anios. Vreme de opt ani, epidemiologul a explicat ofițerilor SRI cum mor oamenii în spitalele prost dezinfectate și cum se multiplică bacteriile, potrivit tolo.ro.

"Bacteriile tratate cu substanțe slabe capătă imunitate și o transmit generației viitoare de bacterii", spune alt medic, de la „Sf. Pantelimon". Doctorul susține că la secția ATI de la „Sf. Pantelimon" rata mortalității în weekend a ajuns la 40%.

"Am făcut informări despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanți folosiți în spitale", susţine SRI.

Unul dintre documente are 20 de pagini și a fost trimis către Serviciul Român de Informații pe 27 octombrie 2014. În el este detaliat felul în care un distribuitor al firmei franțuzești Anios urma să câștige o licitație la Spitalul Județean din localitate.

Anios este cel mai mare producător de dezinfectanți din lume. Firmă cu 115 ani vechime, Anios tocmai a cumpărat o fabrică gigantică în Turcia, a intrat în forță pe piața din Brazilia și negociază cu guvernul Chinei.

Alexandru Vîrgolici, patronul de  GB Indco, unicul importator al produselor Anios, a fost intervievat de jurnaliștii care au dezvăluit diluările și licitațiile trucate din sistemul sanitar:

Vîrgolici spune că nu poate garanta pentru comportamentul distribuitorilor săi. Ce or fi făcut ei în licitații îi privește! Dar pentru produsele Anios garantează.

Am amici care vin la mine și pleacă la operație cu punga de antiseptice de la noi”, dezvăluie Vîrgolici...CITESTE MAI DEPARTE

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro