Norme Coca 2023 - 2024

O echipă de medici din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, coordonată de dr. Senin Negovan, a efectuat joi o reconstrucție mamară bilaterală în cadrul Subprogramului național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare.

Foto: (c) Cornel CEPARIU / AGERPRES ARHIVĂ

"Intervenția, care a durat aproximativ două ore, a fost realizată unei paciente de 55 de ani din județul Mureș, care a fost operată de cancer mamar cu amputație de ambii sâni, operații efectuate în 2010, respectiv 2013, având o evoluție postoperatorie și post-tratament oncologic favorabilă. Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucție mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicația de reconstrucție mamară, imediată sau secundară", se arată într-un comunicat de presă al SCJU Târgu Mureș, care precizează că spitalul este inclus în program în luna august a acestui an.

Potrivit comunicatului, procedura de reconstrucție mamară a fost realizată gratuit, iar o astfel de procedură ajută pacienta să își regăsească echilibrul emoțional.

"Restaurarea sânilor pierduți după o mastectomie ajustează echilibrul emoțional al persoanei și o ajută să își reocupe locul în familie și societate. Reconstrucția îmbunătățește calitatea vieții femeilor care au trecut printr-o operație pentru cancer mamar, operația ajută femeia să treacă mai ușor peste acest moment dificil din viața ei. Obținerea aspectului fizic dinainte de mastectomie reface percepția femeii asupra propriei imagini, fapt ce se corelează cu creșterea stimei de sine, a încrederii în propriile forțe și cu convingerea ca viața a revenit la normal", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro