În ultima zi de mandat, Eugen Nicolăescu, a transferat în subordinea Institutului „M. Balș” o structură importantă, care va spune ce medicamente merită să fie decontate. Directorul Institutului, Adrian Streinu-Cercel, recunoaște în propria sa declaraţie de interese că are legături cu toate companiile farmaceutice.

Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a fost înființată, anul trecut, în subordinea Ministerului Sănătății și are rolul de a face evaluări ale medicamentelor propuse spre decontare din bani publici, în raport cost-eficiență. Astfel de structuri există în toate țările UE și sunt organisme independente.

Experții UTM au avizat și noua lista de medicamente gratuite și compensate, care este acum în dezbatere publică și care ar urma să intre vigoare de la 1 aprilie.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro