600 milioane lei vechi este suma cu care Spitalul Judeţean Argeş ar fi fost amendat de către ISU, în urma unor controale care au scos la lumină grave nereguli. Dezvăluirea a fost făcută de către consilierul judeţean Narcis Sofianu, candidat al PNL la Primăria Piteşti. Potrivit acestuia, la Spitalul Judeţean se ţine capacul peste oala clocotindă de nereguli, iar imixtiunile politice ar fi fără precedent.

Cea mai mare neregulă depistată a fost aceea că la Serviciul Medicină Legală, accesul pe calea de evacuare de la etajele superioare către cele inferioare este blocat în zona S.M.L. de o uşă improvizată, permanent încuiată. Calea de evacuare este blocată la etajul I prin amenajarea Prosecturii.

„Ni se ascund date de către cei de la Spitalul Judeţean. Sistemul de sănătate din Argeş e o fabrică a morţii. Domnul Dan manu e în incompatibilitate morală şi legală să mai ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei de sănătate a Consiliului Judeţean. Prin construirea clădirii Serviciului de Medicină Legală s-a obturat o ieşire a Spitalului Judeţean, ceea ce a făcut ca Spitalul Judeţean să nu fie autorizat din punct de vedere al siguranţei. Nu există proceduri pentru evacuarea pacienţilor. Dacă nu ar fi adăpostit Spitalul Judeţean, clădirea ar fi trebuit închisă din cauza gravelor deficienţe. Spitalul Judeţean e în moarte clinică din punct de vedere organizatoric. Totul se face sub presiune politică.” a declarat Narcis Sofianu, în cadrul unei conferinţe de presă specială.

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro