Norme Coca 2023 - 2024

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Neamt, în momentul de faţă, ar mai fi nevoie de încă 72 de medici de familie care să acopere solicitările nemţenilor. O cifră care creşte, de la un an la altul, în contextul în care Societatea Naţională de Medicină de Familiei a atras atenţia asupra faptului că asistenţa medical primară are de suferit din cauză că este neglijată de sistemul de sănătate din România. În 2014, la nivel judeţean, era nevoie de aproximativ 40 de medici, iar în 2015, situaţia arăta că deficitul a ajuns până la 68 de medici.

Sursa  realitateamedia.ro

Prefectul Vasile Panaite, a cerut, la ultima şedinţă a colegiului prefectural, Marieanei Atomulesei, directoarea CJAS, să prezinte o situaţie a medicilor de familie, solicitând, totodată, urgentarea rezolvării problemei deficitului de medici.

„La nivelul instituţ iei avem norme libere cu medici de familie, 72 neacoperite. Un deficit de medici de familie ne care nu ştiu cum îl vom rezolva. Doar în sensul în care va exista o iniţiativă legislativă care să modifice Legea 95. Am discutat cu Colegiul Medicilor şi vom discuta şi cu Direcţia de Sănătate Publică, pentru că noi suntem limitaţi în ceea ce priveşte competenţe. Noi încheiem contracte doar cu acei furnizori care îndeplinesc condiţiile. Dar pe de altă parte reprezentăm asiguraţ ii din zona respectivă (unde este deficit de medici – n.red.) şi n-am vrea să aibă de suferit“, a precizat Atomulesei.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro