Sursa romania-actualitati.ro

Mai puţin din populaţia ţării plăteşte contribuţia la asigurările de sănătate. Suma strânsă este insuficientă pentru susţinerea decontării serviciilor medicale oferite de stat pentru cei 18 milioane de beneficiari - atrage atenţia preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi.

El a adăugat că este necesară o strategie orientată pe principalele boli care se tratează în România.  

"Rolul Casei de Asigurări este atât de a susţine financiar programele naţionale curative, dar există şi o componentă de prevenţie care se decontează astăzi în pachetul de servicii medicale. Avem pe ce construi, fondurile sunt însă limitate şi trebuie să avem asigurată o sustenabilitate. Este insuficient în acest moment ca 50% din populaţie să contribuie la un sistem de asigurări de sănătate care cheltuie de la an la an din ce în ce mai mult", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, Radu Ţibichi.

În ciuda eforturilor autorităţilor aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, iar 33% nici în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Datele au fost prezentate la lansarea campaniei "Votez pentru sănătate" care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul medical.

 

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro