Norme Coca 2023 - 2024

Proiectele privind taxa clawback şi modul de calcul al preţului medicamentelor, puse miercuri în dezbatere publică de fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, au fost retrase, joi, la prânz, de ministrul interimar Nicolae Bănicioiu.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoş Damian, spune că propunerile Ministerului Sănătăţii privind taxa clawback şi modul de calcul al preţului medicamentelor, în forma prezentată miercuri, pe site-ul instituţiei, ar fi avut efecte catastrofale asupra pacienţilor şi economiei.

"Proiectele de acte normative făcute publice de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii puteau duce la dispariţia medicamentelor cu preţ accesibil şi ceea ce ar avea efecte catastrofale asupra producătorilor de medicamente generice, singurii investitori din industra farmaceutică cu capacităţi de producţie în România. Totodată, reglementările propuse de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii privind taxa clawback şi modul de calcul al preţului medicamentelor ignoră angajamentele luate de Guvern atât prin programul de guvernare, cât şi prin protocolul semnat de Ministerul Sănătăţii, în numele Guvernului, cu Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România", a precizat președintele APMGR, pentru Mediafax.

Producătorii de medicamente generice au cerut revizuirea imediată a taxei clawback prin introducerea calculului diferenţiat pentru medicamentele generice.
Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro