Ministrul Sănătăţii dr. Nicolae Bănicioiu a declarat luni la RealitateaTv că cine  "făcea declaraţii politice" că lista de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 aprilie "a vrut să păcălească pacienţii" şi "nu a avut o intenţie serioasă".
"Cred că  în momentul în care cineva făcea acele declaraţii politice că de la 1 aprilie lista de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare cred că a vrut să păcălească pacienţii. Nu era nicidecum o intenţie serioasă deşi ar fi trebuit să fie una serioasă. Nu poţi să te joci cu speranţele unor oameni foarte amărâţi care depind de aceste tratamente. Nu a fost un demers serios. De aceea la moţiunea simplă iniţiată de PNL s-a văzut clar că argumentele au lipsit. Nu poţi să iei decizii gen Cantacuzino. Lista aceasta dacă ar fi mers sau dacă ne-am fi luat după declaraţiile politice ale fostului ministru îmi pare rău să o spun cred că ar fi fost un nou experiment Cantacuzino. Foarte mulţi administratori ai sistemului, foarte mulţi miniştri ai sănătăţii de 6 ani i- au păcălit pe oameni. I-au păcălit şi le-au spus: peste trei luni, peste  4 luni", a spus demnitarul.
El a afirmat că procedurile privind compensatele şi gratuitele vor fi transparente şi a precizat că lista lăsată de ministrul  Eugen Nicolăescu reprezintă "doar o dorinţă".
"Vom face şi proceduri transparente şicorecte. Haideţi să nu mai dăm compensare la foarte multe medicamente care nu şi-au demonstrat efectul terapeutic. Nu poţi să faci o listă serioasă şi nouă care să răspundă la nevoile pacienţilor fără a scoate ceea ce nu era util din lista veche. Lista lăsată de domnul ministru Nicolăescu este doar o dorinţă dincolo de dorinţă noi trebuie să punem la punct faptele ca acele molecule să ajungă la pacienţi. Lista aceea nu era sustenabilă.
Din punct de vedere economic ajungeam la un impact economic de undeva la multe sute de milioane de lei bani pe care noi nu îi aveam prevăzuţi în buget pentru că atât de grijulii au fost predecesorii încât nu au pus bani în buget dar voiau să facă lista", a detaliat ministrul sănătăţii.
Referindu-se la cardurile de sănătate, Bănicioiu a spus că în prezent au fost deja tipărite aproximativ 7 milioane urmând ca restul de 6 să fie realizate.
NicolaeBănicioiu a făcut referire la faptul că premierul Victor Ponta, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor au semnat un  memorandum cu Banca Mondială pentru "o infuzie serioasă de capital" pentru sistemul sanitar românesc.
Autor: Cornelia Stanciu - See more at: http://www.amosnews.ro/nicolae-banicioiu-lista-lasata-de-domnul-ministru-nicolaescu-este-doar-o-dorinta-2014-04-01#sthash.B6MFq4Pa.dpuf

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro