Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a afirmat, joi, la Craiova, că mare parte din infrastructura spitalicească din țară este veche și depășită, pentru că investițiile au lipsit cu desăvârșire, iar spitalele reflectă foarte bine starea sistemului sanitar din România.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FLUX

Potrivit lui Bănicioiu, orice investiție în sistemul de sănătate publică este cea mai importantă, însă multe din autoritățile locale nu au înțeles lucrul acesta.

"Orice investiție în sistemul de sănătate publică cred că este cea mai importantă investiție. Mă miră că foarte multe dintre autoritățile locale nu au înțeles lucrul acesta. De aceea, ori de câte ori găsesc un exemplu pozitiv mă bucur să-i felicit pe cei care fac această treabă și cred că lumea o să aprecieze cel mai mult, cei care lucrează aici, dar mai ales cei care beneficiază de serviciile pe care o să le oferiți, care vor fi mult mai bune decât până acum. Cred că spitalul reflectă foarte bine starea sistemului sanitar", a spus Bănicoiu care a vizitat, joi, împreună cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din municipiu.

Ministrul a mai spus că a găsit foarte multe zone în care nu s-a investit de 40 de ani sau de 20 de ani și a felicitat-o pe Olguța Vasilescu pentru investițiile pe care Primăria Craiova le-a făcut, în ultimii doi ani, la cele trei spitale pe care le are în administrare.

"Mare parte din infrastructura spitalicească de la nivel național este veche și depășită, investițiile au lipsit cu desăvârșire. Iată cazul fericit: de când e noua conducere la primărie, la Craiova se investește masiv în sănătate, dar starea este generală. Ne chinuim să convingem foarte multe autorități să bage bani în spitale și de multe ori le spun că ține și de cum își prioritizează ei lucrurile. Adică foarte mulți spun că vor panseluțe. Consideră că panseluțele sunt cele mai importante și nu bagă bani în spital. Surprinderea mea este că oamenii îi votează de fiecare dată pe aceiași. Cred că se mai schimbă lucrurile și cred că responsabilizarea oamenilor de către oameni începe să dea roade", a spus Bănicioiu.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro