Norme Coca 2023 - 2024

Programul de investiţii din sistemul sanitar pentru 2014 are câteva priorităţi, una fiind dotarea unităţilor sanitare cu echipamente de înaltă performanţă, printre care RMN, angiograf şi echipamente de radioterapie, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul a făcut această declaraţie după semnarea unui protocol de colaborare cu Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate. Eugen Nicolăescu a vorbit despre programul de dotare după ce i s-a spus că în secţiile de radioterapie sunt liste de aşteptare. "Pentru secţiile de radioterapie, va fi un program de dotare la nivel naţional. Avem foarte multe locuri unde nu există RMN, angiograf. Mai ales la spitalele de urgenţă, unde un angiograf poate salva viaţa. În 2014, puţinii bani pe care îi vom avea pe investiţii îi vom dirija pe câteva priorităţi, printre care dotarea cu echipamente de înaltă performanţă", a mai spus ministrul.

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a ţinut să precizeze că nu atât echipamentele din radioterapie sunt o problemă, cât lipsa de personal. "Vă spun că, în acest moment, în România au mai rămas 28 de radioterapeuţi. Domnul ministru va face investiţiile, dar să vedem cu cine vom lucra", a adăugat Astărăstoae.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2013-12-12/Nicolaescu-In-2014-putinii-bani-pe-investitii-ii-vom-dirija-pe-echipamente-de-inalta-performanta#ixzz2nL1DEaI4

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro