Norme Coca 2023 - 2024

Considerat cândva unul din cele mai mari institute de producţie de vaccinuri din Europa, acum, Institutul Cantacuzino este la un pas de faliment.

"Ministerul Sănătăţii solicită deputatului PNL Eugen Nicolăescu decenţă şi responsabilitate... Investiţiile realizate în perioada mandatelor sale au reprezentat fonduri irosite în urma unui management defectuos. Mai mult, în 2013, Eugen Nicolăescu a informat eronat instituţiile ierarhice superioare că în cadrul Institutului există condiţii normale de lucru pentru obţinerea autorizaţiei de bună practică şi reluarea producţiei de vaccin gripal", susţine actuala conducere de la Sănătate.

Astfel, Guvernul a alocat acum doi ani zece milioane de lei pentru demararea producţiei de ser antigripal, mai susţine ministrul Sănătăţii, în comunicatul de presă.

"Au fost realizate 400.000 de doze de vaccin neconform a căror utilizare putea pune în pericol sănătatea publică", mai spune Bănicioiu.

Reacţia vine după ce Eugen Nicolăescu a transmis, tot printr-un comunicat, că "din martie 2014, noul ministru al Sănătăţii ar fi trebuit să asigure condiţii pentru reluarea producţiei şi continuarea activităţii Institutului.

"Guvernul Ponta a transferat Institutul Cantacuzino din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, evident cu consecinţe de blocare a activităţii şi nefinalizarea acţiunilor începute în 2013. Prin modul în care a acţionat Guvernul Ponta, înţeleg că nu doreşte viabilizarea acestui institut strategic, ci distrugerea şi îngroparea acestuia”, precizează Eugen Nicolăescu.

Ministerul Sănătăţii solicită deputatului PNL, Eugen Nicolăescu decenţă și mai multă responsabilitate."Investiţiile realizate în perioada mandatelor sale au reprezentat fonduri irosite în urma unui management defectuos. Mai mult, în anul 2013, Eugen Nicolăescu a informat eronat instituţiile ierarhice superioare cu privire la faptul că în cadrul Institutului există condiţii normale de lucru pentru obţinerea autorizației de bună practică şi reluarea producţiei de vaccin gripal", precizează Ministerul Sănătăţii

Au fost astfel realizate 400.000 de doze de vaccin neconform a căror utilizare puteau pune în pericol sănătatea publică în România.

Miercuri, preşedintele României Klaus Iohannis a mers la Institutul Cantacuzino şi a discutat cu angajaţii despre problemele cu care se confruntă.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro