Norme Coca 2023 - 2024

Cei mai buni studenti din tara au fost premiati in cadrul Galei Studentul Anului organizat de Voluntari pentru Idei si Proiecte. La categoria Medicina, castigatoare a fost Nicoleta Fotea, studenta in anul IV la UMF “Carol Davila” Bucuresti, primind un premiu in valoare de 1500 euro.

„Studentul Anului este o initiativa a Fundatiei pentru Idei si Proiecte, organizata de studenti, pentru studenti. Desi organizat de studenti, adesea etichetati drept necunoscatori, gala si intregul proiect se pot defini intr-un singur cuvant: profesionalism. Un lucru minunat pe care il face acest proiect este acela ca reuseste sa reuneasca tineri valorosi cu initiativa si care nu numai ca isi doresc sa schimbe, dar si fac ceva in acest sens”, a declarat pentru Pagina Medicala Studenta Anului in Medicina.

Locul al II-lea a revenit Alexandrei Dadarlat (UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca), iar locul al III-lea i-a apartinut Andrei Elena Dumitrana ( Institutul Medico-Militar Bucuresti). Castigatoarele de pe locurile al II-lea si al III-lea au fost, de asemenea, recompensate cu premii in bani si in internship-uri oferite de companiile partenere.

Lucrarile, care au avut ca tema „Substituie generica in Oncologie”, au fost evaluare de un juriu de specialitate, format din reprezentanti ai companiilor partenere, specialisti si profesori din centre universitare din toata tara. Pentru categoria Medicina, enumeram pe Raed Arafat ( Secretar de Stat), Tiberiu Fechete ( Director Executiv „Fundatia pentru SMURD”), Isabel Ghita ( s.I. Catedra de Farmacologie- Facultatea de Medicina, UMF „Carol Davila” Bucuresti), Dana Gosa ( Conf. Univ. Dr. Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca) si Simona Negres ( Conf. Dr. Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti).

Nicoleta Fotea l-a avut drept mentor pe prof. univ. dr. Mircea Ioan Popa: „Pentru mine Prof. univ. dr. Mircea Ioan Popa ramane cel mai bun exemplu de pedagog; Sfaturile sale mi-au ramas intiparite in minte si ma calauzesc in tot ce inseamna activitate medicala, dar poate si mai important in relatiile interumane”.

Ca planuri de viitor, Studenta Anului in Medicina va dori sa se implice mai mult in proiectele de cercetare, iar in anul al V-lea, va studia la Paris, la Universitatea Rene Decartes.

Cei 16 finalisti ai galei din acest an au avut ocazia sa participe la un mini-proiect ce a constat in oportunitatea de a participa la o serie de intalniri informale, la training-uri cu Corina Anghel si Peter Oostveen. Acestia se vor alatura comunitatii formate anul trecut, avand scopul de a aduce impreuna unii dintre cei mai valorosi studenti din mediul universitar romanesc.

Studentul Anului este un concurs national, organizat de studenti pentru studenti, in cadrul asociatiei Voluntari pentru Idei si Proiecte, avand ca scop crearea unei legaturi intre mediul universitar si mediul de business. Proiectul promoveaza excelenta si lanseaza studentilor provocarea de a arata ca pot avea performante intr-un context diferit de cel universitar.

Autor: Iuliana-Maria Vișan
Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro