Norme Coca 2023 - 2024

Andreea Călin trăiește în Constanța. E recepționeră la hotelul Ibis și are o familie fericită, cu doi copii superbi. Coșmarul ei a început într-una din serile trecute, când fetița sa a suferit o alergie datorită unui medicament. Om de bună credință, Andreea și-a spus că pentru siguranța fetiței ei, cel mai bine ar fi s-o ducă pe micuță la urgența Spitalului Județean Constanța. A fost începutul unei nopți de groază pe care nu o va uita probabil toată viața ei.

”Imaginile vorbesc de la sine. Am ajuns pe secție, ne-a băgat într-o “rezervă” unde era un copil abandonat într-un incubator și o mămică de aproximativ 14-15 ani cu fetița. Lângă, era o altă rezervă cu vreo cinci copii abandonați care plângeau aproape în continuu, peisajul era deplorabil,nu e normal să fiu obligată să văd toate aceste lucruri. La un moment dat ne-a mutat într-un alt salon ca să poată muta copilul din incubator în pat pentru că era prea cald acolo. M-a pus să iau cearceaful după mine, în rezerva aceasta eram inițial singure dar plânsetele și peisajul erau aceleași, pentru că se afla tot lângă acei copii iar între rezerve sunt pereți de sticlă iar ușile și luminile stau aprinse deci este imposibil să te odihnești. Dacă vrei sa aerisești trebuie să le ceri lor un mâner pentru fereastră deoarece nu există mânere, clanțe ca să zic asa, la geamuri. Nu se dă nimic de învelit, singurul accesoriu de pat este cearceaful. Baia este așa cum ați văzut-o în imagini și fără lumină. Nu au fost în stare să monteze un bec! Peste noapte s-au tot internat, repet, este imposibil să te odihnești. De dimineață am vrut să vorbesc cu doctorul să văd dacă pot pleca acasă și m-a întâmpinat o asistentă care a zis că trebuie să mă mut la etajul 8, eu fiind la 9, pentru că au un caz mai grav pe care trebuie să il aducă aici. Am coborât la 8 cu copilul și cu toate bagajele fără să mă ajute nimeni. M-au băgat într-o rezervă cu două mămici cu doi copii de etnie rromă, era mizerie, mirosea urat și am clacat, m-am dus în cabinetul asistentelor unde am găsit și doi doctori și am cerut să plec pe semnătură”, ne-a povestit protagonista acestui film de groază, trăit într-un spital ce se vrea modern. Mai mult, Andreea Călin susține că unii dintre copiii cu care fetița ei a împărțit rezerva sufereau de boli contagioase, situație anormală pentru un copil care se afla în spital datorită unei alergii.

În mod normal, în orice țară civilizată de pe pământul acesta, directorul unei unități spitalicești care arată așa cum vedeți în fotografiile atașate, ar trebui să demisioneze de urgență. Domnule Dănuț Căpățână, așteptăm demisia de onoare, dacă aveți așa ceva.

Să mai spunem și că în urmă cu doar două săptămâni un control al avocatului poporului, Victor Ciorbea, la maternitatea din Constanța, nu a găsit nimic în neregulă?!

spital1 spital2 spital3 spital4 spital5

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro