Norme Coca 2023 - 2024

Boehringer Ingelheim a anuntat rezultatele analizelor individual pre-specificate, totodata si a analizei combinate de cercetare ale celor doua studii de Faza III (LUX-Lung 3 si LUX-Lung 6). Aceste rezultate, care au fost prezentate în cadrul celei de-a 50-a întâlniri anuale a Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO) demonstreaza în premiera ca pacientii cu NSCLC ce prezinta cele mai obisnuite mutatii la nivelul Receptorului pentru Factorul de Crestere Epidermal (EGFR) (deletie survenita la nivelul exonului 19; del19), au trait cu peste un an mai mult daca le-a fost administrat afatinib ca prima linie de tratament în loc de tratamentul standard cu chimioterapie.

Del19 reprezinta cel mai obisnuit tip de mutatie la nivelul EGFR. Acesta reprezinta 50% din toate mutatiile EGFR. Prevalenta mutatiilor EGFR este de aproximativ 40% în rândul pacientilor asiatici si 10-15% în rândul pacientilor caucazieni cu adenocarcinom pulmonar.2,3,4 În cadrul studiului LUX-Lung 3, afatinib a demonstrat prelungirea ratei de supravietuire la pacientii cu mutatia del19 cu 12,2 luni, comparativ cu chimioterapia, iar în cadrul studiului LUX-Lung 6, cu 13 luni, comparativ cu chimioterapia.

Profesorul James Chih-Hsin Yang M.D., Ph.D., investigator principal, Spitalul National Universitar din Taiwan, afirma: ,,Pacientii cu NSCLC care prezinta deletii la nivelul mutatiei pozitive EGFR în exonul 19, au trait, în medie, cu un an mai mult daca au început tratamentul cu afatinib comparativ cu cel standard prin chimioterapie. Afatinib este primul tratament care demonstreaza beneficii de supravietuire generala semnificative pentru acesti pacienti. Studiile LUX-Lung 3 si LUX-Lung 6 reprezinta o posibila schimbare în ceea ce priveste utilizarea medicinei personalizate în tratarea pacientilor cu NSCLC. Consider ca aceste rezultate sustin afatinib ca prima optiune de tratament a pacientilor cu mutatia del19.”

Aprobarea Afatinib si indicatii experimentale

Afatinib (GIOTRIF® / GILOTRIFTM) este indicat în tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC) ce prezinta mutatii EGFR pozitive. Afatinib este aprobat în mai multe tari, inclusiv în Uniunea Europeana, Japonia, Taiwan si Canada sub denumirea GIOTRIF®, iar în Statele Unite este aprobat sub denumirea GILOTRIFTM. În alte tari, afatinib a fost înaintat înspre aprobare catre autoritatile de reglementare. Acesta se afla sub verificari regulatorii în alte tari. Cercetarile de faza III în cazul cancerului de cap si de gât de tip scuamos (HNSCC), precum si studiile privind alte tipuri de tumori sunt în curs de desfasurare.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro