Norme Coca 2023 - 2024

Situaţie paradoxală la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Deşi sunt 7 medici chirurgi şi 5 săli de operaţie ultramoderne, în care s-au investit numai anul trecut câteva sute de mii de euro, nu se pot face operaţii pentru că nu există niciun medic anestezist.

Din cauza salariilor mici, cei care au lucrat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au plecat să muncească în străinătate. Pentru a-i păstra pe cei care doresc să se angajeze, conducerea instituţiei a venit cu o ofertă: locuinţe de serviciu pentru medicii care vin din alte oraşe.

Ideea i-a venit managerului Spitalului de Copii din Piteşti, după ce trei medici anestezişti au plecat în Franţa. Specialiştii sunt, de regulă, din alte oraşe, iar garsoniera se află în apropierea clinicii.

Unitatea medicală apelează la un specialist pensionar când are nevoie de anestezist, iar cazurile grave sunt trimise la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti sau la clinicile din Bucureşti.

Până când va avea un medic anestezist, conducerea spitalului intenţionează să amenajeze două apartamente, dacă ideea locuinţelor de serviciu va prinde.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro