CANCAN.ro a aflat ce suma a platit statul roman pentru fiecare pacient aflat in spitalele din Romania.Ziua de 30 octombrie va ramane, cu siguranta, una dintre cele mai negre din istoria Romaniei. Vineri seara, in jurul orei 22:30, clubul Colectiv din Capitala a luat foc, dupa ce cateva scantei ale artificiilor au atins buretele care capitona stalpul de rezistenta. In mai putin de doua minute, tavanul localului a luat foc, iar in club s-a instalat haosul.Cele 400 de persoane s-au calcat in picioare la propriu pentru a ajunge la iesire, in speranta ca vor reusi sa se salveze. Imaginea celor iesind din club nu va fi cu siguranta uitata de cei veniti sa sara in ajutor: oameni in flacari, tipand, unii cu hainele arse, fara par pe cap, gene sau sprancene. Bilantul pana in acest moment este unul ingrozitor: 62 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 50 se lupta pentru viata lor, in spitalele din tara si din strainatate. Alti 60 au fost externati, insa vin zilnic la medic pentru tratament.

Pe seama acestei tragedii au fost o multime de controverse, in special faptul ca victimele nu au fost tratate corespunzator in spitale din cauza lipsei conditiilor, ba unii chiar ar fi murit din cauza faptului ca au contactat virusi din camerele care ar fi trebuit sa fie sterile.

CANCAN.ro a aflat cat a platit statul roman spitalelor din Bucuresti, pentru fiecare pacient din Colectiv, care a ajuns pe 30 octombrie pe mana medicilor: 1 milion de euro. Cu acesti bani ar fi fost platite nenumaratele interventii chirurgicale, medicamentele de ameliorare a durerilor, dar si tot ceea ce a mai fost nevoie.

Pentru pacienti aflati la clinicile din strainatate, statul ar putea ajunge sa plateasca si trei milioane de euro pentru fiecare pacient, in functie de durata internarii si de complexitatea operatiilor la care pacientul va fi supus.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro