Norme Coca 2023 - 2024

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, este nemulţumită de noul contract cadru semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ea spune că normele metodologice care au intrat în vigoare în acest an sunt restrictive şi îndreaptă activitatea spre spitalizarea de zi:  Va fi mult mai greu în condiţiile în care contractul nostru va fi cu 16 la sută mai puţine spitalizări continue decât anul trecut. O parte din această sumă o vom suplini prin spitalizările de zi, dar nu suficient încât să ne asigure un echilibru bugetar, asfel încât am supus Consiliului de Administraţie  un plan de reducere a cheltuielilor pe anul 2014. ( Nicoleta Coşarcă, manager )

Pentru a mai restabili echilibrul financiar al unităţii, conducerea va face demersuri ca Spitalul Judeţean  Alba să treacă de la clasa a 3-a la clasa a 2-a de încadrare, ceea ce inseamnă o majorare a veniturilor cu 2 la sută pe lună.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro