Norme Coca 2023 - 2024

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate face public proiectul prin care modifica si completeaza ordinul privind formularul de prescriptie medicala electronica pentru medicamentele cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu si a normelor metodologice aferente: iata cateva dintre prevederi privind formularul de prescriptie medicala electronica, incepand cu luna iunie 2014.

Formularul de prescriptie medicala electronica: incepand cu luna iunie 2014, prescrierea medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu se face cu formularul prevazut in anexa 1 (foto) la ordin de catre medicii care au dreptul de a prescrie in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Cateva prevederi referitoare la formularul de prescriptie electronica pentru medicamente:

Pe formularul de prescriptie electronica pentru medicamente pot fi cuprinse denumiri comune internationale din toate sublistele A, B, C, conform HG nr.720/2008 pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare (sublista B – mai putin DCI-urile prescrise cu aprobarea comisiilor de la nivelul CNAS; mai putin DCI-urile prescrise pensionarilor care realizeaza venituri din pensii de pâna la 700 de lei/luna; sectiunea C1 – mai putin DCI-urile prescrise in bolile cronice cu aprobarea comisiilor de la nivelul CNAS; sectiunea C2 – mai putin DCI-urile prescrise in diabet zaharat, afectiuni oncologice, stari posttransplant si unele boli rare cuprinse in Programul national de diagnostic si tratament pentru boli rare P6 – mucoviscidoza (P6.4), boli neurologice degerative / inflamatorii – scleroza laterala amiotrofica (P 6.5.2), sindromul Prader-Willi (P6.7) in programul national de endocrinologie (P.7) DCI – Teriparatidum; sectiunea C3” – vezi aici alte modificari in ordinul privind formularul de prescriptie electronica pentru medicamente.

 

 

formular

 

Ordinul nr. 656.359-29.05.2014 privind formularul de prescriptie medicala pentru medicamente a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial. Ordinul privind formularul de prescriptie medicala pentru medicamente precizeaza clar ca, de la data publicarii in Monitorul Oficial, prescrierea medicamentelor se va face pe formularul prevazut in anexa nr. 1 la ordin de catre medicii care au dreptul de a prescrie an sistemul de asigurari sociale de sanatate. Face exceptie prescrierea medicamentelor stupefiante si psihotrope. ”Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu si fara contributie personala atrage raspunderea persoanelor vinovate”, se precizeaza in ordin.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro