Norme Coca 2023 - 2024

Colegiul Medicilor din Botoșani a stabilit că nu este vorba de culpă medicală în cazul celor doi bebeluși cu probleme de vedere. Medicul Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, a declarat că Comisia de Disciplină nu a identificat nicio neregulă în acest caz, iar medicul incriminat de la Maternitatea Botoșani nu se face vinovat de situație.

Reprezentanții Colegiului Medicilor spun că familiei i-a fost transmisă decizia privind ancheta desfășurată la Botoșani, iar aceasta putea să o conteste în cazul în care existau nemulțumiri la forul superior, respectiv Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor.

Familia a sesizat Colegiul Medicilor Botoșani, de aici Comisia de deontologie a administrat dosarul, după care l-a înaintat Comisiei de Disciplină. Comisia de disciplină care funcționează în Botoșani este independentă. Aceasta a dat verdictul și s-a înmânat o decizie atât câtre mămica copiilor, cât și către medicul reclamat. Mămica, dacă erae nemulțumită, putea să conteste decizia la Comisia Superioară de Disciplină la București, ori la noi nu a mai venit, pentru că acea contestație se depune tot la noi“, a spus Doru Culiceanu.

Tânăra mămică din Botoşani a acuzat faptul că gemenii săi, născuți pe 2 iunie,  au orbit din cauza neglijenţei cadrelor medicale. Mai exact, bebelușii au fost ţinuţi la incubator două luni, timp în care ochii lor nu au fost protejaţi, iar căldura le-a ars retina.

La externare, mamei i s-a spus că cei doi copii sunt perfect sănătoşi, însă după ce a fost la clinici din București și Cluj s-a stabilit că micuții au nevoie de operație în Statele Unite ale Americii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro