Norme Coca 2023 - 2024
Prefectul județului, Ioan Ţintean, este supărat și îngrijorat că județul se află acum într-o situație deosebită, la această oră doar un singur medic de la Ambulanță mai existând pe traseu...

„Nu mai avem cadre medicale pe salvări care să aibă autorizație și aviz de circulație! Nici directoarea ambulanței nu are aviz de circulație pe salvare, o altă doamnă doctor s-a dus în concediu prenatal, o altă doctoriţă nu mai poate circula pentru că a refuzat să participe la cursurile pentru medicina de urgență și nu mai are autorizație și acum suntem în situația în care ambulanța mai are un singur medic care lucrează pe cele trei schimburi, pe nopți și așa mai departe... Suntem într-o situație deosebită” le-a spus astăzi, prefectul judeţului, Ioan Ţintean, şefilor instituţiilor deconcentrate din judeţ care au participat la şedinţa Colegiului Prefectural.

„Deși am informat și departamentul din MAI condus de domnul Arafat, am informat și ministerul, am solicitat sprijin de la județele învecinate, cele universitare, astăzi, când vorbim despre această chestiune, nu dorește nimeni să vină să lucreze la noi, pe salvare. De ce? Nu știm! Este pentru un management defectuos sau pentru faptul că nu este suficientă salarizare?! Am avut discuții pe toată linia cu oameni din serviciul ambulanței județene, fiecare susține câte ceva, dar acum suntem la momentul în care astăzi, vă pot informa că practic ambulanța județeană mai funcționează cu un singur medic autorizat. Este destul de de plăcut” a continuat prefectul Ţintean care a asigurat șefii de instituții, că va contina demersurile pentru a rezolva problema.

„Voi insista, deși sunt la capitolul la care doar coordonez instituția, nu am dreptul să intervin altfel, poate astăzi aș lua niște măsuri destul de drastice acolo pentru că nu îmi place cum merg lucrurile, nu știu cum se va soluționa această problemă care este neplăcută, dar avem noroc cu SMURD-ul care-și face bine treaba și lucrurile sunt sub control,” a mai completat prefectul.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro