Norme Coca 2023 - 2024

Medicii voluntari ajung in gradinite

Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari va derula o noua activitate in cadrul proiectului “Nu mi-e frica de doctor!”. Membri voluntari ASMV vor merge in data de 06.04.2015 la Gradinita nr 51 C-ta, orele 11:00 si le vor arata copiilor de la grupa mica “ Mickey Mouse” ce inseamna actul medical si ce se intampla atunci cand merg la medic. Copiii vor putea interactiona cu instrumentele medicale si vor fi chiar ei medici si asistenti pentru “pacientii”(jucariile)lor.

“Nu mi-e frica de doctor” – program ce se adreseaza copiilor de varsta prescolara, cu scopul de a reduce, intr-un mod ludic, frica copiilor de doctor si de mediul spitalicesc si in acelasi timp, ofera posibilitatea studentilor la medicina sa invete mai multe despre pediatrie si le da oportunitatea lucrului cu copiii.
Obiectivul principal il reprezinta crearea unei atmosfere de incredere, unde copiii se confrunta cu problema “spitalul si boala”.

 

Convingerile si impresiile micutilor formate de mediul familial si media se doresc a fi corectate prin joc si joaca. Dorim sa le invingem frica, aratandu-le ca boala si vindecarea ei face parte din viata de zi cu zi si nu trebuie privita ca o problema amenintatoare si inspaimantatoare.

 

Tema principala o reprezinta intalnirea copiilor cu doctorul, acestia jucand rolul de parinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de papusi, ursuleti) la doctor. In “sala de asteptare”, micutii vor acumula notiuni despre instrumentarul medical de baza si despre conduita prezentarii la medic. Odata intrati la consult, fiecare isi imagineaza ca ursuletul lui are o boala, pe care medicul o trateaza prescriindu-i medicatie (bomboane si sirop).

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro