Norme Coca 2023 - 2024

Din pământ, din iarbă verde, guvernul are datoria să salveze şi să modernizeze Institutul Cantacuzino, vital pentru populaţia României. Siguranţa epidemiologică valorează mult mai mult de 20 de milioane de lei, cât reprezintă datoriile institutului. Guvernul trebuie să aloce aceşti bani! Chiar dacă va trebui să facem chetă de 1 leu ca la Ateneu sau să constituim un fond naţional de investiţii, acest obiectiv strategic, dinamitat de interesele rechinilor imobiliari şi a marilor concernuri farmaceutice internaţionale, trebuie salvat. Propun ca soluţii de urgenţă finanţarea de la bugetul de stat, eventual din fondul de rezervă al primului ministru şi coordonarea activităţii de CSAT.

pl262

Plimbarea de la un minister la altul nu i-a fost benefică, anul 2015 a găsit Institutul Cantacuzino cu datorii de 5 milioane de euro, 500 de angajati din cei 1.600 câţi erau in 1989, niciun vaccin pe linia de fabricaţie şi închiderea filialei de la Iaşi. Inventarul produselor pe care Institutul nu le mai fabrică, din cauza pierderii licenţelor în 2011. cuprinde 9 vaccinuri, 6 seruri terapeutice, 7 seruri imunomodulatoare (Polidin, Cantastim) şi un ser antigen pentru IDR.

Acum se doreşte pasarea problemei la Universitatea de Medicină. Nu ştiu ce expertiză şi ce fonduri are universitatea ca să gestioneze aşa ceva dar, mă întreb doar, cine va răspunde dacă vor continua eşecurile?

poza(7)

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro