O asistenta medicala in varsta de 47 de ani de la Spitalul Municipal Tecuci, care avea mai multe afectiuni, a murit dupa ce a contractat virusul AH1N1, fiind vorba despre primul deces provocat de gripa inregistrat in aceasta iarna in judetul Galati.

Galati: O asistenta medicala a murit din cauza gripei cu virusul AH1N1

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Liliana Iordachescu, a declarat, miercuri, ca femeia, in varsta de 47 de ani, s-a internat in 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, avand febra, tuse si o stare generala de rau.

Femeia, care lucra ca asistenta medicala la acest spital, a fost diagnosticata la internare cu ”pneumonie acuta”, pentru care a primit tratamentul specific si, in plus, existand suspiciuni ca aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1, scrie MEDIAFAX.

”Evolutia a fost nefavorabila, necesitand transferul, in 17 februarie, la sectia de terapie intensiva de la Spitalul Judetean Sfantul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific si a fost ventilata mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese ca era in evidenta cu bronsita cronica tabagica, hipertensiune de tip malign, netratata. A decedat pe 22 februarie”, a afirmat Liliana Iordachescu.

Aceasta a adaugat ca gripa cu virusul AH1N1 este considerata gripa umana sezoniera, si nu porcina. ”Nu este gripa porcina, asa s-a numit in 2009 cand a fost tulpina noua, dar acum intra in categoria infectiilor respiratorii cu virus gripal sezonier”, a precizat Iordachescu. Pana in prezent, la Galati s-au inregistrat in total sase cazuri de persoane cu gripa sezoniera.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro