Un compus care se găseste într-o ciupercă japoneză poate eradica Human Papiloma Virus (HPV), potrivit unui nou studiu.

Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetător la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoză (AHCC) poate să si stopeze cresterea tumorilor.

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile  precum Gardasil si Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente în prevenirea infectiei, dar acestea protejează doar împotriva anumitor tulpini ale virusului.

Noul studiu care a fost prezentat la Reuniunea anuală a Societătii de Ginecologie si Oncologie de la Tampa, Florida arată că AHCC poate să oprească infectia atat in vitro (tehnica de a executa un anumit experiment într-un mediu controlat în afara unui organism viu, de exemplu, într-o eprubetă) si in vivo (experimentele realizate într-un organ, sau pe un tesut al unui organism viu). Mai întâi, dr. Smith si colegii săi au testat compusul în culturi de celule izolate provenite de la paciente cu cancer de col uterin. Apoi au tratat un soarece de laborator cu HPV cu un supliment derivat din extractul de ciuperci.

În ambele experimente, AHCC a demonstrat că poate eradica virusul în  90 de zile. ” AHCC este un supliment nutritiv comun, bine tolerat care a fost folosit de zeci de ani în Japonia”, a explicat medicul.

 Despre cancerul de col uterin

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer.

În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro