Norme Coca 2023 - 2024

Compania farmaceutică niponă Takeda experimentează un vaccin împotriva febrei dengue, a cărui comercializare este prevăzută din anul 2017, a informat luni ziarul Nikkei - citat de agenția EFE - într-un anunț care coincide cu izbucnirea în Japonia, a primului focar al acestei boli după mai multe decenii.

Foto: (c) Stringer/ XINHUA ARHIVA

Vaccinul, aflat în fază experimentală, folosește viruși vii atenuați ai acestei boli transmise de țânțari, și este dezvoltat de laboratorul american Inviragen, achiziționat de Takeda anul trecut.

Securitatea și eficiența noului medicament au fost deja testate în Columbia pe un grup de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, potrivit rezultatelor testelor medicale publicate luna aceasta de o revistă britanică de specialitate.

Dintre cele 100 de persoane cărora li s-a administrat vaccinul, 76 % au dezvoltat anticorpi împotriva virusului. Dintre acestea, 96 % au dezvoltat capacități proprii de apărare împotriva a trei serotipuri ale febrei dengue, și 60 % împotriva a patru serotipuri cunoscute.

A doua fază de teste clinice va analiza efectele tratamentului asupra unui grup mai extins de persoane și se desfășoară în prezent în Columbia, Singapore și Thailanda, notează ziarul nipon.

Dacă procesul nu suferă contratimpi, Takeda preconizează să înceapă comercializarea vaccinului în 2017, în zonele unde virusul este mai răspândit, precum Asia de Sud-Est, America Latină și Africa.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Constanța Niță)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro