Norme Coca 2023 - 2024

Chirurgia pe creier este una dintre operaţiunile cele mai delicate pe care un medic le poate efectua, însă în curând chirurgii ar putea să coloreze tumorile pentru a le face mai uşor de văzut în integralitatea lor, cu ajutorul unuia dintre veninurile mortale ale naturii, informează BBC.

În confruntarea cu tumorile cerebrale chirurgia este adesea singura modalitate de a elimina cancerul, însă operaţiile pot fi dificile, fiind nevoie de o mână sigură şi de o privire expertă pentru a elimina întreaga tumoare.

Dr.Jim Olson, medic oncolog pediatru şi cercetător la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, a dezvoltat o tehnică care ar putea transforma modul de luptă cu tumorile, bazată pe veninul înţepăturii de scorpion, scrie BBC.

 "Tumor Paint" este un medicament care se ataşează celulelor tumorale şi străluceşte făcându-le mai vizibile. Acest medicament îi ajută pe chirurgi să facă mai uşor diferenţa între tumorile cerebrale şi celulele sănătoase. Colorantul este produs folosind peptide din specia Scorpionul Negru, care are o înţepătură paralizantă, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, Olson urmăreşte şi alte moduri neconvenţionale de combatere a cancerului. El a înfiinţat "Project Violet", numit astfel după numele unei paciente bolnave de cancer care şi-a donat creierul pentru cercetarea ştiinţifică înainte de a muri la vîrsta de 11 ani, care are drept scop strângerea de fonduri din surse publice, astfel încât să fie grăbită producerea unor medicamente promiţătoare aflate în curs de elaborare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro