Ordinul Meritul Sanitar se conferă pentru „contribuţia deosebitã în cercetarea şi practica medicalã, pentru serviciile aduse la îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a populaţiei, pentru priceperea, grija şi devotamentul arãtate în îngrijirea bolnavilor”, în conformitate cu Legea 29/2000.
Pentru aceste merite prin Decretul 1102/2004, Ion Iliescu, la propunerea lui Ovidiu Brânzan ce ocupa funcția de ministru al Sănătății, i-a conferit Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, doamnei Chivu Marilena, Inginer, consilier principal gr.I, Direcţia resurse umane, formare profesionalã, concursuri şi examene din Ministerul Sãnãtãţii” (poziția 38 din anexa la decret).

Între timp, Marilena Chivu a devenit Director Genral Adjunct la Direcția Generală Resurse Umane, Juridic și contencios. Cum CV-urile de pe site-ul ministerului Sănătății ori lipsesc, ori au „strecurate greșeli, cum a fost cazul celui al ministrului Achimaș, nu putem ști dacă între timp, Chivu o fi absolvit și „dreptul” ca să poată conduce departamentul juridic dar cu siguranță în 2004 nu era cadru sanitar pentru a îndeplini condițiile prevăzute în legea decorațiilor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro