Norme Coca 2023 - 2024

O angajată din Norvegia a organizaţiei Medici fără Frontiere, care a fost infectată cu virusul Ebola într-o misiune în Sierra Leone, a fost repatriată marţi la Oslo, unde va fi tratată, relatează AFP.

De profesie medic, pacienta în vârstă de 30 de ani a fost transferată la Oslo la bordul unui avion sanitar francez, iar ulterior a fost transportată sub escorta poliţiei la spitalul universitar din capitala Norvegiei, unde va fi plasată în izolare şi urmează să primească un tratament experimental.

Autorităţile nu au oferit informaţii cu privire la starea sa de sănătate. Aceasta este prima persoană de naţionalitate norvegiană care a contractat virusul Ebola.

O asistenta medicală din Spania a tratat doi misionari infectaţi cu febră hemoragică Ebola în Sierra Leone, care au murit între timp, iar apoi a contractat ea însăşi virusul, a anunţat luni Guvernul spaniol. Autorităţile de la Madrid au anunţat, marţi, că în total patru persoane se află sub supraveghere în Spania, sub suspiciune de îmbolnăvire cu Ebola.

Aproximativ 7.500 de cazuri de Ebola au fost înregistrate în Africa de Vest şi aproape 3.500 de morţi, dintre care 678 în Sierra Leone, a anunţat ministrul Agriculturii, James Sesay.

Sursa: Mediafax

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro