Norme Coca 2023 - 2024

Doctorul Vasile Bud, de la Clinica de Chirurgie I a SCJU Targu Mures, a declarat, miercuri, ca pacienta, in varsta de 64 de ani, a fost supusa la o interventie chirurgicala laborioasa, care, pe langa rezectia formatiunii tumorale, a presupus si refacerea peretelui toracic.

'Este vorba despre o bolnava in varsta de 64 de ani, care a fost operata de un sarcom de perete toracic in urma cu trei ani. Nu s-a prezentat la controale, nu urmeaza niciun tratament si vine in clinica noastra cu o tumora gigantica de perete toracic drept, localizat posteriolateral. Initial se punea problema complexitatii interventiei, au existat o serie de analize, in cele din urma ne hotaram sa practicam o interventie laborioasa. Era un sarcom recidivat de perete toracic cu localizare posteriolaterala, care invada practic 4 coaste, concomitent cu invazia muschilor structurii peretelui toracic, a coastelor, invada si o parte din tesutul pulmonar. S-a hotarat rezectia in bloc a formatiunii, cu extirparea formatiunii, a peretelui toracic a tesutului pulmonar, cu limite oncologice. Refacerea peretelui a fost laborioasa, dificila, s-a facut dupa metoda clasica, cu lame de otel inoxidabil blades si cu plasa de substitutie, de polipropilena', a declarat dr. Vasile Bud.

Dr. Constantin Copotoiu, care a participat la interventie, a aratat ca in Clinica Chirurgie I din Targu Mures se fac foarte multe operatii complexe, intrucat 'este una dintre putinele clinici din tara care abordeaza mai multe regiuni anatomice — plecand de la chirurgia endocrina, de la glandele tiroide, glandele mamare, chirurgie toracica, chirurgie digestiva, chirurgie vascular periferica, sistemul venos'.

'Avand acest abord larg, logic ca intalnim si multe cazuri dificile, complexe, in care uneori imaginatia trebuie sa lucreze. In urma cu cateva zile, a fost operata de o echipa din clinica noastra, condusa de doctorul Bud, doctorul Habor (...) Evolutia postoperatorie este foarte buna, bolnava se simte bine, fara tulburari respiratorii', a sustinut dr. Copotoiu. El a mai tinut sa sublinieze ca acesta nu este singurul caz complex abordat de specialistii de la Clinica de Chirurgie I.

Pacienta Veronica Onofrei a declarat ca se simte bine si a apreciat profesionalismul medicilor din Targu Mures.

Managerul SCJU Targu Mures, dr. Ovidiu Butuc, a sustinut ca aceasta interventie chirurgicala bazata pe o procedura destul de rar intalnita in Romania 'este dovada profesionalismului medicilor SCJU Targu Mures' si ca este un alt pas important catre alte obiective majore ale spitalului, cum ar fi transplantul hepatic, transplantul renal, transplantul de pancreas.

Sursa

 

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro