O tânără din Bucureşti caută medici care să-i opereze tumora gigant. Cancerul la şold a avansat rapid, în ultimele luni, în timp ce era însărcinată. Ana Maria a ales viaţa copilului, cu toate riscurile. Acum se luptă să trăiască şi ea. Însă niciun doctor nu vrea să o opereze, pentru că intervenţia e foarte dificilă şi îi poate fi letală.

Acest zâmbet a fost înlocuit de durere. Ana nu mai poate nici măcar să meargă normal. La 25 de ani, îi rămân doar amintirile. Ana are o tumoră gigant la şold. O nenorocire care i-a crescut în paralel cu o minune. În timp ce era însărcinată cu Luca.

Medicii i-au garantat că nu va fi nicio problemă, că o vor opera după ce naşte.

După 4-5 luni, Ana a mers din nou la medici.

Ana Maria a vrut să fie mamă şi a reuşit. Luca are trei săptămâni, e sănătos, dar Ana trebuie să înfrunte acum consecinţele acestei alegeri. Nu a găsit niciun medic care să o opereze.

Ana nu este la prima experienţă cu boala. A descoperit la 17 ani că are o mică tumoră pe şold şi a fost operată de două ori până acum.

Acum e de trei ori mai mare, cu un diametru de peste 30 de centimetri. Ana îşi alină durerea din şase în şase ore cu morfină şi speră că medicii îi vor da dreptul la viaţă, dreptul de a-şi creşte sănătoasă copilul.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro