Norme Coca 2023 - 2024

new-born-baby-photo-gallery

Tehnica de înfăşare presupune înfăşurarea corpului copilului cu o pătură şi este folosită pentru calmarea copilului şi prevenirea plânsului.

Acum, însă, prof. Nicholas Clarke de la Spitalul Universitar Southampton suspine că înfăşatul afectează dezvoltarea şoldurilor.

Experţii de la The Royal College of Midwives şi nu numai sfătuiesc părinţii să evite înfăşarea strânsă a copilului, deoarece această practică îi poate provoca probleme de sănătate.

Înfăşatul a fost utilizat în multe culturi, deoarece se crede că înfăşurarea în scutece poate simula condiţiile din pântec, lucru care ajută la calmarea copilului.

Însă, înfăşatul face ca picioarele bebeluşilor să stea întinse şi nemişcate, lucru care poate afecta dezvoltarea încheieturilor de la şolduri.

Notând în jurnalul Archives of Disease in Childhood, prof. Clarke a declarat că „recent a existat o revenire la practica înfăşatului deoarece este percepută ca având un efect paliativ asupra plânsului excesiv şi a colicilor”. Cu toate acestea, „pentru ca şoldurile să se poată dezvolta sănătos, picioarele ar trebui să fie capabile să se îndoaie, să se ridice şi să fie mişcate în lateral. Această poziţie ajută la dezvoltarea naturală a articulaţiilor şoldului. picioarele bebeluşilor nu ar trebui să fie înfăţate strâns în extindere şi lipite unul de celălalt”, a mai adăugat acesta.

Şi Jane Munro, de la Royal College of Midwives, susţine că tehnica este „aparent inofensivă”, dar că ea ridică „probleme semnificative” pentru copil. De asemenea, ea sugerează că înfăşatul creşte riscul ca bebeluşul să se supraîncălzească, ceea ce poate duce la sindromul morţii subite.

„Îi sfătuim pe părinţi să evite înfăşatul, însă trebuie să luăm în considerare contextul cultural al fiecărei mame şi să oferim consiliere individuală pentru a ne asigura că ea ştie să aibă grijă de copilul ei”, a mai adăugat Munro.

„Din punctul meu de vedere, înfăşatul nu ar trebui practicat deoarece nu aduce niciun beneficiu sănătăţii, ci din contră prezintă un risc al reacţiilor adverse pentru şoldurile aflate în dezvoltare şi adesea imature”, a declarat şi ortopedul Andreas Roposch.

Sursa:bebe

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro