Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Medicamentul, produs de grupul Sprout Pharmaceuticals, fusese respins de două ori de la avizare de către FDA, în 2010 și 2013, dar în cele din urmă agenția americană a urmat recomandările făcute în iunie de un comitet consultativ de experți care pledase în favoarea punerii în vânzare a medicamentului.

Autorizarea vânzării de Flibanserin le oferă o opțiune de tratament femeilor care suferă de o dorință sexuală atenuată, a declarat într-un comunicat dr. Janet Woodcock, directoarea Centrului FDA pentru evaluare și cercetare asupra medicamentelor.

Însă, pentru că Flibanserinul, al cărui nume de comercializare este Addyi, poate aveaefecte negative potențial grave, mai ales când este luat în combinație cu alcoolul, pastilele nu pot fi obținute decât pe rețetă.

„Pacienții și medicii trebuie să fie pe deplin conștienți de riscurile acestui medicament”, avertizează oficialul FDA.

Astfel, Addyi poate provoca o scăderi semnificative ale tensiunii arteriale și sincope. Aceste riscuri sunt mai mari și mai severe când pacienții consumă alcool sau iau în același timp și alte tipuri de medicamente.

FDA precizează că această disfuncție sexuală caracterizată prin lipsa dorinței sexuale și care provoacă angoasă sau dificultăți în viața de cuplu nu este rezultatul unor probleme medicale sau psihiatrice deosebite și nici nu reprezintă efectul secundar legat de administrarea anumitor medicamente. Sindromul se poate dezvolta la femei care nu aveau în prealabil probleme cu libidoul și se poate manifesta indiferent de tipul de activitate sexuală sau de situația cu partenerul, adaugă FDA.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro