Norme Coca 2023 - 2024

Zahal Levy este Presedintele MediHelp International (www.medihelp.ro), cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est. Compania este prezentă pe piața din România începand cu 1999 și îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi.

Excelenței sale, domnului Ministru al Sănătății

Din luna iulie 2013 țin legatura cu biroul dumneavoastră în ceea ce privește cererea dumneavoastră și a guvernului de a construi noi spitale de înaltă clasă cu echipamente noi și performante.

Din partea echipei dumneavoastră am reușit să obțin studiul de fezabilitate comandat de către minister și realizat de către un furnizor extern. Citind studiul, am aflat despre nevoia urgentă de a construi spitale noi în unele orașe care au o nevoie serioasă de îngrijire medicală mai bună.

În lumina scrisorilor de intenție și a conversațiilor pe care le-am avut cu echipa dumneavoastră, am reușit să creez o echipă de investitori și profesioniști care sunt interesați de un parteneriat cu guvernul pentru a realiza ceva ce poate deveni un punct de cotitură în sistemul de sănătate din România.

Proiectul poate crea procese eficiente de a închide niște spitale vechi care nu mai răspund  standardelor necesare și astfel personal calificat poate fi recrutat și poate fi integrat în joburile create de către noile spitale.

Proiectul ar trebui să fie bazat pe structura PPP (Parteneriat Public Privat)

Pentru cititorii care nu sunt familiarizați cu conceptul PPP: investitorul privat trebuie să investească fondurile necesare pentru proiect. Finanțarea este importantă în ceea ce privește mărimea capitalului. Guvernul trebuie să asigure un contract pe termen lung cu investitorii.  Contractul trebuie să specifice prețurile agreate de către ambele părți pentru fiecare procedură prestată de către spital. În acest caz parteneriatul este aproape ca o soluț0ie magică, ce poate transforma această opțiune într-o soluție viabilă pentru publicul din România. Medicina privată completă, de înaltă clasă, pentru fiecare cetățean. Acesta este un punct crucial în povestea noastră. De obicei investițiile în sănătate realizate cu capital privat sfârșesc prin a oferi servicii medicale de înaltă clasă doar celor care își permit să plătească. Sper că am făcut clară diferența și PPP este acum acceptat ca singura structură care poate furniza servicii medicale de ultimă oră atât celor bogați cât și celor săraci.

Există investitori care sunt dispuși să investească bani în România chiar și cu economia lentă în care ne aflăm și criza care încă nu a trecut. Investitori straini în România, așa cum știm cu toții, nu sunt foarte numeroși. De asemenea, știm despre problemele majore din subfinanțarea sistemului de sănătate românesc, ineficiența lui, infrastructura veche, exodul cadrelor medicale și multe altele.

Deci, de ce nu profită guvernul de această oportunitate? Vă întreb pe dumneavoastră domnule Ministru. De ce este atât de greu pentru mine să fiu primit la întâlniri, să mi se ofere documentele promise și să se deruleze proiectul? De ce persoanele de contact pe care le-ați numit pentru proiect nu văd această problemă ca o prioritate? Aveți soluții mai bune pentru sistemul medical lent din România? O investiție potențială de 200 milioane Euro în sistemul de sănătate nu este suficient de interesantă pentru a aborda această problemă ca pe o prioritate?

În finalul povestirii, poate că nu vom putea merge înainte cu proiectul și poate sunt priorități mai mari pe biroul dumneavoastră. Dar, cu respect, și ca cineva care a realizat deja proiecte importante în sistemul de sănătate din România, cred că putem măcar să primim un răspuns din partea dumneavoastră.

Vedeți dumneavoastră domnule Ministru, nu pentru mine este atât de important răspunsul dumneavoastră. Este important pentru doamna Popescu din micul sat, care nu va putea să își permită să se trateze într-o instituție privată, iar la spitalul public local va fi tratată la standarde inadecvate. Ea este cea care ar fi beneficiat de servicii medicale gratuite la standarde înalte.

Domnule Ministru? Doamna Popescu așteaptă un raspuns

Sunteți acolo?

 Zahal Levy, Președintele MediHelp International

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro