Norme Coca 2023 - 2024

Omenirea este pe cale să piardă bătălia împotriva virusului Ebola, nereușind să stopeze epidemia mortală, a spus marți Anthony Banbury, șeful misiunii Națiunilor Unite pentru coordonarea acțiunilor împotriva Ebola (UNMEER), în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrată epidemiei.

Foto: (c) Eduardo Munoz / REUTERS

Epidemia Ebola 'ne-a luat-o cu mult înainte, avansează mai repede decât noi și este pe cale să câștige cursa', a arătat Banbury la videoconferința de la Accra (Ghana), unde misiunea își are cartierul general. 'Dacă Ebola câștigă, noi, popoarele Națiunilor Unite, vom pierde enorm. Fie o stopăm acum, fie ne vom confrunta cu o situație fără precedent pentru care nu avem niciun plan', a declarat el, citat de AFP.

Amintind cele mai recente previziuni ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) — între 5.000 și 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa occidentală începând din decembrie—, Banbury a adăugat că 'este nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament și există doar 4.300'. În plus, și personalul care să le administreze este deficitar.

'Sunt multe vești proaste despre Ebola, însă vestea bună este că știm cum să o oprim', a declarat totuși Banbury. 'Trebuie să învingem Ebola și trebuie să o facem repede fiindcă numărul bolnavilor crește pe zi ce trece', a mai spus el.

Epidemia continuă să se întindă în Africa occidentală și, la începutul lunii decembrie, s-ar putea înregistra între '5.000 și 10.000 de cazuri noi pe săptămână', a afirmat marți doctorul Bruce Aylward, director general adjunct al OMS. El a anunțat un nou bilanț global al epidemiei: 4.447 morți la 8.914 cazuri înregistrate, încheie AFP.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro