Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat miercuri propria rețea de echipe medicale acreditate, capabile să intervină oricând în situații de urgență umanitară oriunde pe glob, relatează AFP, citat deAgerpres.

 

 

 Echipele medicale, care vor proveni din întreaga lume, trebuie să fie pregătite să fie dislocate foarte rapid în situații de urgență

Organizația a cerut echipelor medicale din lumea întreagă interesate de această inițiativă să se înregistreze pentru a le fi verificată expertiza. Iar dacă va fi cazul, pregătirea lor va fi îmbunătățită pentru a fi conformă cu criteriile OMS.

Înregistrarea echipelor începe de miercuri, a declarat Ian Norton, responsabil al proiectului, într-o conferință de presă la Geneva. „Nu este o înregistrare individuală. Nu se poate cere fiecărui medic să se înregistreze. (...) Ne așteptăm ca cel puțin 150 de organizații, dintre cele pe care le cunoaștem, să se înregistreze în primul an”, a spus el.

Națiunile Unite vor dispune astfel de un registru al echipelor medicale străine acreditate de OMS.

Aceste echipe care provin din întreaga lume trebuie să fie pregătite să fie dislocate foarte rapid în situații de urgență, cum ar fi cazul unui tsunami sau cutremur.

Autoritățile statelor afectate vor putea consulta această listă și alege echipele medicale străine pe care doresc să le autorizeze să vină pe teritoriul lor, a mai declarat Ian Norton.

Obiectivul OMS este de a răspunde mai bine nevoilor populațiilor, de a accelera și facilita acreditarea medicilor în timpul crizelor umanitare și de a permite statelor sau organismelor donatoare să facă donații cu toată încrederea.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro