Norme Coca 2023 - 2024

Naţiunile Unite au cerut marţi la Geneva aproape un miliard de dolari (773 milioane de euro) pentru a lupta împotriva Ebola în Africa de Vest, aproape dublul fondurilor deja solicitate, relatează AFP.

'Este o enormă provocare financiară', a subliniat şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, Valérie Amos, în cursul unei conferinţe de presă. ONU a apreciat că 22,3 milioane de persoane trăiesc în regiuni în care virusul a fost semnalat şi au nevoie de ajutor.

Consiliul de Securitate al ONU va ţine joi după-amiază o 'reuniune de urgenţă' cu privire la epidemia Ebola care face ravagii în Africa de Vest, a anunţat luni ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Samantha Power.

Boala, împotriva căreia nu există nici un tratament sau vaccin, a cauzat moartea a peste 2.400 de persoane, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afectând mai ales Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro