O operaţie de reconstrucţie de ligamente încrucişate a fost efectuată în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către un tânăr medic, pacienţii nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la alte spitale pentru astfel de intervenţii. Potrivit unui comunicat de presă, o echipă de medici, coordonată de dr. Răzvan Aniţaş, medic specialist ortoped, a efectuat o operaţie de "reconstrucţie de ligamente încrucişate anterioare a articulaţiei genunchiului".
"Este o intervenţie chirurgicală de acurateţe, cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră şi jumătate, menită să redea stabilitate şi mobilitate genunchiului afectat. Operaţia se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizării este de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenţie", precizează sursa citată.

Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar şi accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivelul articulaţiei. Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal şi se simte bine după intervenţie. "Prin efectuarea acestei intervenţii chirurgicale la SJU Satu Mare, avantajul pentru cetăţenii judeţului nostru cu acest gen de probleme medicale este unul mare. Astfel, se reduce timpul de aşteptare, la fel şi costurile deplasării în altă localitate, iar controalele se pot face ritmic în Ambulatoriul de specialitate", se mai arată în comunicat.

Dr. Răzvan Aniţaş, cel care a efectuat această operaţie, este absolvent al UMF Cluj Napoca, are 32 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de Ortopedie. Şi-a efectuat rezidenţiatul la Cluj şi a urmat mai multe cursuri de specializare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena, unde s-a specializat în artroscopia articulaţiei genunchiului şi umărului.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro