Un pacient de 34 de ani a fost operat în Capitală, la Spitalul Sfânta Maria, intervenţia chirurgicală fiind numită drept „extremă“: s-a încercat îndepărtarea tuturor celulelor canceroase, prin extirparea structurilor şi organelor invadate, inclusiv a unei porţiuni ale coloanei vertebrale.

Pacientul operat cu succes în Bucureşti suferea de o recidivă a unui cancer rectal, dezvoltată în pelvis, dar care invadase toate structurile şi organele din bazin, inclusiv osul sacru până în apropierea măduvei spinării. 

Singura şansă a bolnavului era o operaţie „extremă“ prin care ţesutul canceros să fie îndepărat complet, chiar dacă acest lucru însemna extirparea organelor invadate, inclusiv a ultimei porţiuni din coloana vertebrală.

Echipa medicală a fost condusă de Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg specializat în chirurgie oncologică, la intervenţia chirurgicală participând şi medici specializaţi în neurochirurgie şi chirurgie plastică şi reparatorie. Operaţia a fost realizată, în total, de nouă medici.

Intervenţia a ridicat probleme speciale de strategie şi tehnică chirurgicală, însă, medicii au anunţat că a fost realizată cu succes şi că, se pare, este o premieră medicală în ţara noastră.

Pacientul se simte bine şi va fi externat în zilele următoare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro