* ele vin în urma unui ordin de la Ministerul Sănătăţii (MS) şi au loc la nivel naţional * din primele informaţii, inspectorii au găsit câteva nereguli la Spitalul de Psihiatrie * în cadrul conferinţei de presă de la PSD, secretarul de stat în cadrul MS, Francisk Chiriac, a oferit lămuriri cu privire la aceste controale

 

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila controlează în această perioadă toate unităţile spitaliceşti din municipiu. Controalele au loc la nivel naţional, în urma unui ordin de la Ministerul Sănătăţii.

"Sunt controale demarate din partea Ministerului Sănătăţii pentru buna funcţionare a sistemului şi să punem anumite lucruri la punct. După cum aţi văzut şi în problema celor două computere tomograf care s-au defectat la Brăila, demersul Ministerului a venit foarte prompt, trimiţând doi experţi pentru a lămuri situaţia. Cred că este un lucru bun ca Ministerul Sănătăţii să se aplece mai mult în teritoriu să vadă dacă într-adevăr sistemul funcţionează aşa cum trebuie sau dacă nu funcţionează, unde poate fi îmbunătăţit şi cu ce", a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Francisk Chiriac în cadrul conferinţei de presă de la PSD.

Până în acest moment, inspectorii sanitari au găsit nereguli la Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" Brăila, după cum a afirmat dr. Gabriel Ciochină, directorul DSP. "Până în momentul de faţă, din câte ştiu, sunt nişte nereguli găsite la Spitalul de Psihiatrie. Nu pot să vă spun cu certitudine despre ce este vorba, pentru că nu au ajuns la mine încă procesele verbale. Ele sunt la inspectori, pentru că acţiunea e în derulare", a declarat directorul DSP pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Controalele din spitale se încheie astăzi, 30 martie, iar până la jumătatea lunii aprilie, rapoartele inspectorilor trebuie să ajungă pe masa ministrului Sănătăţii.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro