Norme Coca 2023 - 2024

Organizația "Medecins sans frontieres" oferă pe internet ample informații destinate personalului sanitar angajat în lupta contra epidemiei de Ebola din Africa de Vest, care s-a soldat, până în prezent, cu aproximativ cinci mii de decese și 13.000 de cazuri de îmbolnăvire, relatează EFE marți.

Foto: (c) MARTIN ZABALA / XINHUA FLUX

'Această platformă de formare — care se poate accesa la adresa http://ecampus.msf.org/moodlemsf/mod/page/view.php?id=22246 — este deschisă pentru toți cei care vor să înțeleagă virusul și modul în care poate fi el controlat', a declarat un purtător de cuvânt al acestei organizații umanitare, prima care a tras un semnal de alarmă, în luna aprilie, în legătură cu pericolul extinderii bolii. Organizația pune la dispoziția 'medicilor, asistenților medicali, a formatorilor sanitari și a psihologilor' un curs interactiv despre virusul Ebola, a mai spus Emma Amado.

De origine franceză, organizația 'Medecins sans frontieres' are sediul central la Geneva și gestionează șase centre de tratament pentru Ebola, cu o capacitate totală de 600 de paturi, în cele trei țări africane afectate de maladie.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro