Norme Coca 2023 - 2024

Virusul Ebola, despre care se vorbește atât de mult în ultima vreme, nu va duce la dispariția omenirii, susține Beda M. Stadler, profesor la Institutul de imunologie de pe lângă Universitatea din Berna. 'Orice gripă este mai periculoasă decât Ebola', consideră el. Potrivit celor mai recente date, epidemia de Ebola a făcut deja 4.000 de victime, informează Radio France Internationale.

Expertul elvețian a declarat pentru site-ul Watson că vaccinul împotriva Ebola există deja și va fi lansat pe piață în curând. 'Până acum nimeni nu voia să cheltuiască bani pe el. Companiile (farmaceutice) nu investesc fonduri de milioane de dolari în vaccinuri pe care să nu le poată vinde', opinează el. Acum este clar că dacă ele ar fi investit, s-ar fi îmbogățit. Este doar o chestiune de timp: în câteva luni, vaccinul va fi disponibil pe piață, adaugă Beda Stadler.

În opinia sa, în urma panicii stârnite în jurul acestui virus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va putea să colecteze fondurile necesare, iar marile companii farmaceutice vor avea de câștigat.

Perioada de incubație a virusului Ebola este de la o săptămână la 20 de zile.'Nu e mult, dar vom putea ști mereu unde este el', mai spune expertul elvețian.

La prima vedere, virusul Ebola se răspândește necontrolat. Însă aceasta funcționează doar în Africa; în Elveția, de exemplu, el nu are nicio șansă, estimează Beda Stadler. 'Avem o cultură diferită, diferite reguli de igienă', argumentează el. În Africa, în timpul funeraliilor, oamenii trebuie îndepărtați cu forța pentru a nu îmbrățișa și săruta morții.

'La noi, trupurile se incinerează, iar astfel pericolul transmiterii bolii poate fi îndepărtat', mai explică el. În plus, spune Beda Stadler, clinicile și spitalele europene sunt mai bine dotate decât cele din Africa.

'Personalul este instruit și știe cum să efectueze măsuri de carantină. Orice gripă este mult mai periculoasă decât Ebola', susține acesta, indicând că epidemiile de gripă în Europa au făcut mai multe victime decât virusul Ebola în Africa. Pe plan mondial, gripa duce anual la moartea a 250.000-300.000 de persoane, potrivit unor date statistice.

El respinge versiunea potrivit căreia virusul Ebola ar suferi mutații. 'Este un nonsens.Ar fi fost într-adevăr un pericol dacă Ebola s-ar fi transmis pe calea aerului, ca în cazul gripei', mai spune el.

De ce atunci este atât de mare panica? 'În primul rând, mortalitatea este prea ridicată. Apoi, decesul în urma Ebola survine după o suferință groaznică. Pacienții manifestă vărsături, diaree, organele interne încetează să le mai funcționeze', explică expertul elvețian în imunologie.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro