Norme Coca 2023 - 2024

Mai multi manageri de spitale si-au exprimat nemultumirea referitoare la noul proiect de lege care spune ca si cei care platesc, dar si cei care nu platesc, beneficiaza de aceleasi servicii medicale din pachetul de baza. "Cine va mai avea interesul sa plateasca?", se întreaba managerii de spitale, care se tem, alaturi de majoritatea actorilor din sistemul sanitar, ca sistemul de asigurari sociale de sanatate de va prabusi

 Nu este normal ca pachetul de baza sa se adreseze tuturor persoanelor, atât celor care platesc asigurari de sanatate, dar si celor care nu contribuie, crede Managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, Monica Pop.

"Atâta timp cât cei care nu platesc asigurari de sanatate beneficiaza de pachet nu o sa mai plateasca nimeni. Îi va descuraja si pe cei care platesc. Consider ca cei care sunt bolnavi din cauza lor (cei care beau si se drogheaza), de ce sa suportam noi plata", a mai spus Pop. Presedintele Colegiului Medicilor Dentisti, Ecaterina Ionescu, a catalogat pachetul de baza propus de Ministerul Sanatatii drept "o aberatie medicala fara precedent" si a precizat ca nu îl sustine.

La rândul sau, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie dr. "Carol Davila", Mircea Penescu, considera ca o reforma 'perpetua' este mai rea decât o legislatie incompleta, potrivit Agerpres.

Pachetul legislativ privind reforma în domeniul sanatatii si pachetul de baza propus dezbaterii publice de Ministerul Sanatatii au fost discutate marti la Parlament în cadrul unei conferinte la care au participat mai multi manageri de spitale din Capitala. Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai asociatiilor pacientilor au semnat acum doua zile o declaratie comuna prin care îsi afirma sprijinul pentru introducerea pachetului de servicii medicale de baza, dar  si participarea la finalizarea acestuia. Pachetul de baza nu este batut în cuie, el este dezbatut luna aceasta de toti actorii. Chiar Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, a declarat ca anumite chestiuni din pachetul de baza al serviciilor medicale trebuie mai bine explicate, însa a precizat de asemenea ca propunerea Ministerului Sanatatii este rezonabila si acoperita din punct de vedere medical.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro