Norme Coca 2023 - 2024

Pachetul de bază se servicii medicale poate intra în vigoare cu o lună înainte de termenul stabilit cu FMI, la 1 iunie, a declarat marţi într-o dezbatere ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit acestuia, pachetul de bază va cuprinde tot managementul de caz, de la prezentarea pacientului la urgenţă până la urmărirea stării de sănătate a acestuia în clinici, în plus intrând şi acţiunile de prevenţie.

'Pachetul de bază este în principal 75% din ceea ce era conţinut în pachetul de bază propus de ministrul Eugen Nicolăescu, Am adăugat în plus partea de prevenţie. Pachetul este finalizat, se află la vizare pentru a intra în guvern. Se află pe site-ul CNAS. Sunt cinci boli care pot avea un impact major şi care pot fi depistate în fază precoce de către medicul de familie', a afirmat demnitarul.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro