Norme Coca 2023 - 2024

Un pacient de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Grajduri - Pădureni a fost înmormântat de angajaţii spitalului după ce a rămas fără aparţinători.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani fusese internat cu mulţi ani în urmă din cauza tuburărilor mentale. În timp, nimeni din familia bărbatului nu s-a mai interesat de soarta lui, aşa cum se întâmplă în general cu cei care ajung să fie internaţi la Grajduri.

casaÎn ultimii ani, pacientul fusese diagnosticat cu cancer pulmonar, stadiu avansat, şi atunci a fost îngrijit în Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale. „Avea nevoie de îngrijire paliativă, dar pentru că nicio rudă sau cunoştinţă nu mai venise la pacient, am fost tot ce ne-a stat în putinţă să îl ajutăm“, a precizat dr. Sebastian Potomeanu, managerul Spitalului din Grajduri.

Boala l-a măcinat pe bărbat mai multe luni, iar recent a decedat. A fost trimis la Institutul de Medicină Legală pentru a-i fi efectuată necropsia, însă după nimeni nu a venit să revendice trupul neînsufleţit. Atunci, o parte dintre angajaţii unităţii sanitare Grajduri au pus mână de la mână şi l-au înmormantat creştineşte pe bărbat. „Totul a costat în jur de 1.000 de lei, având strictul necesar. Am vorbit apoi cu primarul din Grajduri, care ne-a oferit un loc de veci în cimitirul comunei. Este pentru prima dată când am făcut aşa ceva. Din păcate, mulţi dintre pacienţii noştri rămân fără aparţinători, iar o parte provin din centre de plasament, şi atunci nu au pe nimeni“, a continuat managerul.

La Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni - Grajduri sunt internaţi 373 de pacienţi. Aici ajung în general cei mai periculoşi bolnavi psihic de pe raza a nouă judeţe - Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Harghita şi Covasna.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro