„Imi doresc ca medicul care ma opereaza sa nu se gandeasca in acel moment cu ce plateste facturile”

 

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România este alături de medici și susține demersurile lor de a obține respect și salarii mai bune

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România va susține demersurile revendicative ale medicilor, se arată într-un comunicat de presă. 

Înțelegem perfect că rabdarea medicilor a ajuns la final. Sunt puțini, muncesc extrem de mult și sunt plătiți foarte prost. Îmi doresc ca medicul care mă operează să nu se gândească în acel moment cu ce plătește facturile, îmi doresc să fie preocupat exclusiv de actul medical. Pacienții sunt alături de medici în ceea ce fac în acest moment și nu se vor întoarce împotriva lor păstrând puternică relația medic pacient. Ca pacient, îmi doresc în egală măsură tratamente performante, servicii medicale de calitate și medici bine pregătiți. Nu aș vrea ca toți medicii valoroși să lucreze în străinătate. Consider că acest lucru se poate face doar prin alocarea a 6% din PIB către sănătate”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Sistemul de sănătate se confruntă cu o lipsă cronică a finanțării, iar acest lucru se răsfrânge cu consecințe grave asupra pacienților. În prezent, un număr de aproximativ 21.000 de medici s-au coalizat pe Facebook în Alianța medicilor pentru a obține condiții și salarii decente în sistemul de sănătate.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România va lansa în perioada imediat următoare campania „Pacient de România. 6% pentru sănătate”.

 

Sursa

Foto : www.ziuaconstanta.ro

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro