Norme Coca 2023 - 2024

97,5 milioane lei este valoarea reţetelor gratuite şi compensate eliberate de farmacii anul trecut.

Asta în condiţiile în care vorbim de 821.673 de reţete pentru medicamente gratuite şi compensate. Cea mai mare valoare, respectiv 44 de milioane de lei, o au medicamentele prescrise de medicii de familie pe cele 715.583 de reţete eliberate în cursul anului 2014. Pe locul doi figurează reţetele oncologice, valoarea medicamentelor prescrise pe acestea fiind de 11 milioane de lei.

De departe cele mai scumpe medicamente prescrise sunt cele pentru afecţiunile hematologice. În 2014, au fost prescrise 1.345 de reţete a căror valoare depăşeşte 5,2 milioane de lei.

Cei mai puţini bani cheltuiţi pentru reţetele gratuite şi compensate au fost pentru specialităţile medicină dentară, unde valoarea celor două reţete a fost de 20 de lei şi medicină de urgenţă, unde s-au cheltuit cinci lei pentru o singură reţetă.

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro