Parchetul General s-a autosesizat după dezvăluirile făcute de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor despre soluţiile folosite în spitale la dezinfecţie, soluții care ar fi diluate și într-o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.

Astfel, firma care alimentează cu astfel de substanţe cele mai multe unităţi medicale din ţara noastră, Hexi Pharma, îşi permite să livreze diluanţi cu o concentraţie mult mai mică decât ar trebui să fie. Dezvăluirile vin chiar de la foşti angajaţi ai companiei. Mai grav este că statul român nu controlează compoziția niciunuia dintre acești dezinfectanți în vreun laborator. Doar compară etichetele cu avizele.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Cătălin Tolontan, unul dintre jurnaliștii care au făcut dezvăluirile, a susținut că ancheta a durat cinci luni pentru că ziariștilor implicați nu le venea să creadă ce au descoperit și au trebuit să discute cu foarte multe persoane, din companie și din instituțiile statului, pentru a se convinge.

”Sperăm ca autoritățile statului să acționeze cu echilibru. Nu este treaba noastră să ne substituim statului când el eșuează în a-și îndeplini responsabilitățile”, a susținut Tolontan pentru B1 TV.

 

video ...citeste mai departe

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro