Norme Coca 2023 - 2024

Nu exista "un plan B" impotriva Ebola, virusul "trebuie sa fie invins", a declarat noul sef al Misiunii ONU pentru lupta impotriva Ebola (UNMEER), Ismail Ould Cheikh Ahmed, in timp ce epidemia hemoragica a curmat deja viata a peste 7.900 de persoane.

"Nu avem niciun plan B, trebuie sa invingem virusul. Aceasta este la indemana noastra si nu trebuie sa cedam", a declarat responsabilul ONU la sosirea sa la Accra, potrivit unui comunicat. "Aceasta este o criza globala.Avem, fara indoiala, o perioada dificila in fata noastra, dar putem reusi", a mai spus el.

Ismail Ould Cheikh Ahmed, de origine din Mauritania, a fost numit la conducerea UNMEER la inceputul lunii decembrie de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, inlocuindu-l astfel pe americanul Anthony Banbury. El a sosit sambata la Accra pentru a-si prelua functia.

L'UNMEER, cu sediul in capitala statului Ghana, conduce eforturile internationale impotriva virusului Ebola, unul din cele mai periculoase din istorie.

Potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat miercuri si care se opreste la situatia de pana in 28 decembrie, numarul mortilor in urma epidemiei hemoragice Ebola in Africa de Vest depaseste cifra de 7.900 dintr-un total de peste 20.200 de cazuri inregistrate in trei cele mai afectate tari.

"Trebuie sa continuam lupta pana nu va exista niciun singur caz, deoarece si un singur caz este prea mult", a adaugat responsabilul ONU, care urmeaza sa se deplaseze in zilele urmatoare ]n Liberia si Sierra Leone, iar apoi in Guineea pentru "a consolida prioritatile strategice ale UNMEER". El va fi insotit de David Nabarro, coordonatorul eforturilor internationale impotriva epidemiei.

Dupa cum a relatat anterior AFP, infirmiera britanica, contaminata cu virusul Ebola si plasata in izolare de marti la un spital din Londra, se afla duminica in stare critica, la o saptamana de la intoarcerea sa din Sierra Leone. Royal Free Hospital "anunta cu regret ca starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv in ultimele doua zile si ea se afla acum in stare critica", au indicat, intr-un comunicat, medicii care acorda ingrijiri acesteia.

In acelasi timp, un asistent din SUA, care s-a intors tot din Sierra Leone, urmeaza sa fie plasat duminica sub observatie intr-un spital din Nebraska (centrul SUA), dupa ce a fost expus la virusul Ebola, conform unei surse medicale de peste Ocean.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro