Norme Coca 2023 - 2024

meedicamente

 

Autorităţile din Coreea de Sud au arestat doi studenţi pentru vânzarea unor produse de slăbit care conţineau, pe lângă substanţe interzise, şi carne umană. Studenţii au declarat că au cumpărat pastilele de pe un site din China.

Pentru a câştiga un ban în plus, doi tineri din Coreea de Sud, de 21, respectiv 26 de ani, au cumpărat de pe un site chinezesc 3.000 de pastile de slăbit şi 500 de pilule pentru detoxifierea organismului, pe care le-au vândut mai departe colegilor de la Universitate, la suprapreţ.

Autorităţile coreene an analizat pilulele şi au constatat că acestea conţineau sibutramină (o substanţă folosită în trecut în pastilele antiobezitate, dar interzisă pentru efectele adverse severe pe care le provoacă: infarct şi atac cerebral) şi fenolftaleină.

Fenolftaleina era folosită cu mai mulţi ani în urmă ca laxativ, însă studiile au arătat că administrarea acestei substanţe creşte considerabil riscul de cancer. Dar, pe lângă acestea, praful din compoziţia capsulelor era „100% compatibil cu carnea umană“, potrivit publicaţiei „Korea Times“.

Nu este prima dată când autorităţile din Coreea de Sud descoperă astfel de pastile provenite din China. Anul trecut, poliţia vamală din Coreea de Sud a confiscat mii de capsule de medicamente umplute cu un praf provenit din exploatarea ilegală a unor bebeluşi morţi.

Actul macabru are, totuşi, un public al lui: este vorba despre un număr tot mai mare de asiatici care consideră carnea umană sub formă de pudră un tratament eficient pentru mai multe boli şi pentru stimularea rezistenţei fizice.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro